Clit Eastwood - A groupie

2012.01.29. 12:57

A gruppie-k elengedhetetlen kellékei a rákenrolnak. Nem mellesleg fokmérői is a sikernek, bár én még nem láttam egy olyan béna zenekart sem (pedig több van, mint jó), ami körül ne legyeskedett volna egy-két megtévedt leányzó.

Ám gruppie-ból több fajta létezik. A legáltalánosabb besorolás, ha a szakmában eltöltött idő szerint csoportosítjuk őket.

Vannak ugye a friss gruppie-k, akik még nem is tudják, hogy azok, csak véletlenül letévedtek egy koncertre, és hoztak magukkal mindent, ami kívánatossá teszi őket. Naivak, fiatalok, nem lóg semmijük, és két feles utáni három jó szótól bárkinek a nadrágjába belefolynak szó nélkül. 
Megbolondítja őket, hogy minden fasza zenét játszó ember igazi férfi, akik nem csak azért szőrösek, mert az a divat, hanem mert vastagon szarnak a borotválkozásra, és nem menőségből van rajtuk fekete póló meg kockás ing, hanem azért, mert sosem volt rajtuk más. Úgy születtek.

 Még nem értik a folyamatot, nincsenek trükkjeik, de édesek és aranyosak. Reggel persze ki kell őket tessékelni az ágyból, sőt a lakásból is, mert óhatatlanul elragadja őket az ifjonti hév, és néha még azt is merik gondolni, hogy a személyiségük is érdeklődésre tarthat számot. Ezt semmilyen körülmények között nem szabad nekik hagyni, hadd tanulják meg, mi fán terem a gruppie-lét. Elmosogathat, hozhat reggelit, ha nagyon akar, de aztán takarodjon, amerre lát.
A következő koncerten úgyis ott fog bazsalyogni az első sorban, és hatalmas, csillogó szemekkel fog bámulni mindenkire, aki a színpadon áll. És jogosan – ha a múltkor bejött neki, most miért ne menne?
Ezzel rálép az útra, amiről már nehéz letérni, mert kellő időközönként mindig érni fogja egy olyan pozitív élmény, ami miatt eszébe sem fog jutni lemondani a rendszeres szesz- és szexadagról.

A bejáratott gruppie-k már tudják, mi merre hány méter. Nekik nem kell magyarázni és magyarázkodni, mindent tökéletesen értenek. Ők már nem hálásak mindenért csak úgy, nekik is igen konkrét elképzeléseik vannak arról, hogy mit és kit akarnak. A jó gruppie tudja, hol a helye, de azt is, hogy rendelkezik azzal, amivel minden férfi, akárki is legyen az, irányítható: és ez a pina. Persze nem árt, ha némi esze is van a gruppie-nak, mert egy rafkós nő mégiscsak izgalmasabb, mint egy ostoba, de a szakma szempontjából a szellem sokkalta kevésbé fontos, mint a hús.
Ők már nem készülnek minden egyes koncertre úgy, mintha az életük múlna rajta. Tudják, hogy hírük általában megelőzi őket, márpedig ez egy kis ország, még kisebb koncertpiaccal. Semmin nem lepődnek meg, akárkitől halljanak akármit, és ha valaki rossz hírükre célozgat, azt csinálják, amihez a legjobban értenek – mosolyognak és készségesek. De már csak azokkal, akikre gusztusuk támad. Válogathatnak, mert megtehetik. Nem hamvasságukkal, a tapasztalataikkal érik el, amit akarnak, amiknek még akkor is a birtokában vannak, ha asztal alá ittak mindenkit. 
Reggel maguktól távoznak, nem hívnak, nem keresnek, legfeljebb a következő koncerten.

A gruppie-k utolsó stádiuma egyben a legszánalmasabb is. Leírni is fájdalmas azokat a harminc felett járó, kicsit meghízott, megszomorodott, megereszkedett, általában egyedül vagy hasonló kaliberű barátnővel érkező hölgyeket, akik még próbálnak úgy tenni, mintha, de már teljesen feleslegesen. Kiöregedtek, kikoptak, megmászta őket mindenki, és nemhogy újdonsággal, még a régi fényükkel sem tudnak szolgálni. Általában rajtuk mérik, milyen gyorsan szalad az idő, hiszen a férfi idővel csak érik, a nő ellenben tönkremegy. Ezek a gruppie-k a harmadik feles után kezdenek el azon gondolkodni, hol rontották el, majd a koncert vége előtt lelépnek, hogy ne kelljen szembenézniük önmagukkal.

A gruppie-kat, egyébként, a félreértések elkerülése végett, soha nem érdekli, ki milyen zenét játszik. Csak legyen a kezében hangszer, álljon színpadon, és legyen kellő számú közönsége.  De tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettonegy.blog.hu/api/trackback/id/tr753967972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.