A Behemoth-os Adam “Nergal” Darski mégsem bűnös.

2011.08.18. 18:22

Pedig még 2007-ben színpadon tépett szét egy Bibliát és a világkerekség legpusztítóbb kultuszának nevezte a Katolikus Egyházat. 

A lengyel bíróság szerint azonban Darski akciója csak a művészi önkifejezés része volt, ami a csapat stílusához szorosan hozzátartozik, ezért Nergal-t nem találták bűnösnek. A bíróság egyébként sem akarja korlátozni az egyházat kritizáló akciókat. A közönségben lévő néhány keresztény is vallomást tett a bíróságon és hitük ellenére nem találták sértőnek a történteket. 2007-ben Ryszard Nowak, a lengyel Legfelsőbb Bíróság elnöke perelte be a csapat frontemberét, miszerint megsértette vallási érzületét. Az ügyet akkoriban azonban ejtették, mert a lengyel törvények szerint legalább két feljelentőnek kell lennie, így más panaszt tevő híján tehát ártatlannak találták, de mivel azóta több panasz is érkezett, újra elővették az ügyet. Tomasz "Orion" Wróblewski a csapat bőgőse egy interjúban nyilatkozottak alapján értetlenül állt a dolog előtt: “Ha valaki, aki ismeri a Behemoth munkásságát és filozófiáját, ezért eljön egy koncertünkre, valószínűleg képben van a csapatot illetően és fel van készülve arra, hogy mi fog ott történni, ezért nem sértheti vallási meggyőződésében. Ha pedig mégis ilyen ember keveredne a koncertre, az biztos, hogy szándékosan teszi ki magát támadásnak. Mellesleg nem egyes személyeket akarunk támadni, hanem azt a vallást, amiben mindannyian fel kellett, hogy nőjünk”

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kettonegy.blog.hu/api/trackback/id/tr773163286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása