"Az életünkért küzdöttünk!" - a belga tragédia a Skunk Anansie szemszögéből

2011.08.24. 16:55

Szörnyű tragédia törte derékba a Belga Pukkelpop fesztivált Augusztus 18-án, mikor öt fiatal vesztette életét a tomboló vihartól összedőlt színpad alatt.

Egy jégvihar sújtott le a fesztiválra múlt csütörtök délután a belgiumi Hasselt-ben. és mindössze tíz perc leforgása alatt ledöntötte a hangládatornyokat, fákat csavart ki, sátrakat sodort el, és szinte az összes szinpadot tönkretette. Az öt halálos áldozaton kívül még vagy 140 ember megsérült.

"Az egyik torony pont a buszunkra zuhant" - meséli Skin, a banda énekese, aki nem mellesleg az idei Sziget egyik leglehengerlőbb előadását nyújtotta. "Az életünkért kellett küzdenünk, miután a buli közepén a jég beborította a színpadot, a szél pedig elkezdte ízekre szaggatni. Ez volt a 20 éves pályafutásom legborzalmasabb élménye! A szívünk mindazok hozzátartozóival van, akik életüket vesztették ezen a szomorú napon."

A szervezők érthetően a fesztivál megszakítása mellett döntöttek olyan fellépők  ellenére, mint a Foo Fighters vagy as As I lay Dying.

Íme egy videó a tragédiáról:

A bejegyzés trackback címe:

https://kettonegy.blog.hu/api/trackback/id/tr13177598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása