The Words I Never Said (ITA) @ Trafik Klub

2011.03.06. 11:07

Ahogy a Chromechoes Promotion eddig szinte mindig a post-rock vonzáskörzetébe tartozó hangzások szerelmeseinek kedvében igyekezett járni, úgy felmerült bennünk is az igény, hogy más zenei színterek felé is nyitni szeretnénk. Azonban a rólunk kialakult képet nem szeretnénk ezzel megbolygatni, így arra jutottunk, hogy a közeljövőben általunk szervezendő metalcore és hardcore bulikat The New Fury néven fogjuk bemutatni, hogy ezek az események elkülöníthetőek legyen az egyébként ugyanolyan aktivitással működő CEP-buliktól. Ezt a sort pedig az olasz modern hardcore/metalcore banda, a The Words I Never Said budapesti koncertje nyitja.
Azt hiszem, több okból is féltékenyek lehetünk talján feleinkre, és itt nem csupán alapvető kedélyállapotukra és a tengerpart természetességére, hanem a dinamikusan fejlődő metalcore-színterükre is gondolok, ami merül ki abban, hogy lépést tartson a korszellemmel, hanem igyekszik is annak keretein belül új ízeket belevinni abba. Ezt a frissességet képviseli a The Words I Never Said is, akik idén adták ki első EP-jüket, a Hopes and Memories címre keresztelt dalcsokort, ami körül is járja a srácok főbb hatásait. A Verse-től a lendületet, a The Carriertől a nyomatékosított előadásmódot, a More Than Life-tól pedig a szívszaggatást sajátították el, ehhez pedig hangsúlyosan elhelyezett breakdownokat, alkalmi blastbeateket és csínján adagolt disszonanciát is párosítanak. Kétségtelen, hogy ez az átmenet, ami a modern hardcore és metalcore között áll fenn, valahol a The Ghost Inside vonalába illeszkedik bele, ám amíg ott az energián van a hangsúly, itt – lévén mégis olaszokról beszélünk – ezt a szerepet a szenvedély közvetítése vállalta magára. Nem is véletlen, hogy a srácok az egyre divatosabb singer/songwriter-daloktól sem ódzkodnak: a felvételen is felbukkan egy szájharmonikás-bendzsós kitérő, de ezt is betudhatjuk a Defeater hatásának, ha már úgyis játszottak együtt a srácok. Egyébként ilyen téren is kellő tapasztalatról beszélhetünk, hiszen az olasz zenekar már az A Traitor Like Judas, az Iwrestledabearonce és a Neaera vendégeként is felléphetett, arról nem is beszélve, hogy a zenekar gitárosa, Mario az olasz színtér egyik koncertszervező bástyájának, a The Agency DBM-nek az alapítója.
Előzenekarként az új kislemezének felvételein munkálkodó Orient Fall, valamint egy további banda fog bizonyítani az egykori Szabad az Á helyén nyílt Trafik Klubban (Budapest, Mikszáth tér 2., a Kálvin tértől három percre, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtártól egy sarokra). A jegyár ötszáz forint, a kezdés este nyolckor lesz, a dátum pedig április ötödike, kedd.
A THE NEW FURY BEMUTATJA:
2011.04.05. (KEDD) @ TRAFIK KLUB
(1088, BUDAPEST, MIKSZÁTH TÉR 2.)
THE WORDS I NEVER SAID (ITA)
ORIENT FALL

A bejegyzés trackback címe:

https://kettonegy.blog.hu/api/trackback/id/tr562714629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása