Machine Head? Nagybanda!

2011.06.09. 14:36

Június 19-én jön az új kislemez a Locust

A nótácska a szeptember 26-án megjelenő egyelőre cím nélküli album részét képezi. A dal szövege egy metafórára épül: “A sáskák rajokban repkednek, de nem tudják befolyásolni az irányt, a szél viszi őket, amikor földet érnek óriási pusztítást végeznek aztán repülnek is tovább sivárságot maguk után hagyva. A dal metafórája arra a jelenségre épül, amikor emberek viselkednek ugyanígy” – adta közre sokat sejtető módon Robb Flynn. Egy félperces ízelítő már meg is található erre: http://www.amazon.com/Locust-Advance-Mix/dp/B0053A8AQ8/
“A dal egyfajta tetőpontja 17 éves karrierünknek: bika groove-ok, szabadalmaztatott Machine Head harmóniák, horzsoló gitárok és sötét dallamok, mindezek új szintre emelve. Természetes fejlődés ez a Blackening után, de teljesen más, mint a korábbi anyagaink. Korábban mindig a leggyorsabb, legthrash-esebb dalt mutattuk meg készülő lemezeinkről, ezúttal azonban csak egy szimplán súlyos dallal rukkoltunk elő. A dal 8 perces, megint nem tudtunk 6 perc alá menni. De ez a banda nem is a rádióknak vagy a TV-knek ír dalokat, hanem nekünk metálfejeknek, azoknak akik hagyják, hogy a zene vigye őket felfedezőútra, akiknek csak a zene számít, azoknak akiknek a zene a megmentője. Azoknak, akik a borító minden négyzetmiliméterét kielemzik, akik a neten megkeresik a szöveget és be is tanulják, és hagyják, hogy a zene kiszakítsa őket egy kis időre a kibaszott életükből. Olyan zene-őrülteknek készítettük a lemezt, akik talán csak be akarnak baszni rá vagy léggitározni és üvölteni a szövegeket esetleg idiótaként pogózni a nappali közepén. Éppen ilyen emberek írták ezt az albumot és csakis ilyen emberekkel akarunk kapcsolatba kerülni a zenénken keresztül” – lelkesített Rob mester.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettonegy.blog.hu/api/trackback/id/tr662970555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása